Groot geldbedrag voor Hospice in Vrijheid

PURMEREND – Een heuse sportmarathon voor het Hospice ‘In vrijheid’. Dat was zondag het toneel waar meer dan 180 sporters zich voor hadden opgegeven. En zowel de organisatie als het Hospice zijn zeer tevreden.

Het evenement ging van start om 9:00 uur op zondag 24 november en duurde tot 15:00 uur in de middag. Plaats van handeling, Better You aan de Suze Groenewegstraat, te Purmerend. Deze sportschool stelde de ruimte en de dagopbrengst ter beschikking aan het Hospice.

Hospice ‘In vrijheid’ draait volledig op vrijwilligers en giften. “Dat is altijd een spanningsveld”, volgens Marieke Zwart Dijkhuis. Dit evenement georganiseerd door de vrienden van Simone waren onvermoeibaar en brachten werkelijk een ode aan de helaas veel te vroeg overleden Simone Thobe – Niesen.

Drie sessie RPM
Direct na het startsignaal tot laat in de middag waren ruim 180 sporters bezig met een waanzinnige prestatie. Een mevrouw op het parkeerterrein vertrouwde onze verslaggever toe, “ik heb drie sessie RPM gedaan, en het was heerlijk.” RPM is afgeleid van de Engelse term, ‘Rotations Per Minute’ oftewel omwentelingen per minuut.

Binnen was het een komen en gaan van belangstellende. “Zelfs mensen die niet kwamen sporten, deden een donatie”, vertelde Nel Persenaire. Overal stonden sporters met elkaar te praten onder het genot van een kopje koffie en een broodje.

11 oktober
Simone is afgelopen 11 oktober 2019 overleden in het Hospice In Vrijheid. “De behandeling en de mensen van het Hospice zijn waanzinnig lief en behulpzaam”, vertelde Patrick Meijer. Hij is één van de initiatiefnemers van deze dag. Bijna direct na de begrafenis werd het idee geboren om iets terug te doen voor het Hospice.

En iedereen die hij benaderde zegde hulp en steun toe. Veel bedrijven werkte mee aan het mogelijk maken van dit ongelooflijke evenement. Zelfs slager Hassan van het Wormerplein was tot tranen toe geroerd door de liefde die deze mensen bijeenbracht.

Ongelooflijk mooi bedrag
Het uiteindelijke bedrag dat bij elkaar gesport werd is € 3.655,00. Het Hospice hoopt hiervoor twee douchestoelen te kunnen aanschaffen. “Dat zou helemaal geweldig zijn, dan kunnen we bewoners onder nog betere omstandigheden douchen”, vertelde Marieke Zwart Dijkhuis ons.

Mocht u nog een bedragje willen overmaken. Dan kan dat rechtstreeks aan het Hospice of aan Patrick Meijer. Meijer stelde zijn telefoonnummer beschikbaar speciaal voor deze actie.

Overmaken kan door het sturen van een tekstbericht. Daarop krijgt u een TIKKIE en het bedrag wordt overgemaakt aan het Hospice.

Bron: Broca Media, foto’s: Mihlo Baerts