Hospice In Vrijheid wint het Lokaal Compliment 2020

van onze verslaggever 
31/12/2020 
PURMEREND

Hospice In Vrijheid heeft donderdag het Lokaal Compliment van de gemeente Purmerend gekregen.

Wethouder Harry Rotgans reikte de prijs digitaal uit, tijdens de speciale uitzending van RTV Purmerend op oudjaarsdag. Deze jaarlijks terugkerende prijs van 1000 euro wordt door gemeente Purmerend uitgereikt aan een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de Purmerendse samenleving.

„Ondanks de steeds strengere regels van RIVM en overheid heeft het hospice, ook tijdens de eerste lock-down, de deuren open weten te houden. Ook nu de regels weer zijn aangetrokken blijven de coördinatoren de ruim 70 vrijwilligers enthousiasmeren en motiveren om de bewoners een mooie laatste tijd te geven. Een buitengewone prestatie”, stelt de jury.

FC Purmerend
De tweede prijs, van 500 euro, van het Coöperatiefonds van Rabobank Waterland ging naar FC Purmerend. De club heeft met positiviteit het verenigingsleven weer nieuw leven ingeblazen voor alle leeftijdscategorieën. Jeugdleden trainen kinderen, ouders helpen mee in de kantine en afgelopen jaar zijn er allerlei extra activiteiten opgezet, zoals een online quiz. De samenwerking met een voetbalschool en GoldenSport met Spurd geven blijk van lokale betrokkenheid en positieve instelling in deze lastige tijd.

Met het Lokaal Compliment wil de gemeente laten zien dat zij blij is met alle vrijwilligers die zich inzetten voor de mensen in de stad, want vrijwilligers maken het verschil. 30 organisaties zijn voorgedragen voor een compliment door 66 mensen. De winnaar is bekend gemaakt op 31 december in een uitzending van RTV Purmerend. De acht overige genomineerde organisaties ontvangen een aanmoedigingsprijs met een geldwaarde van 250 euro van de gemeente.

Bron: Noord-Hollands Dagblad