Vrienden van overleden Simone sporten voor hospice

PURMEREND – Een aantal weken geleden overleed Simone Thobe op 54-jarige leeftijd aan de gevolgen van huidkanker (melanoom). Zij bracht de allerlaatste periode van haar leven door in Hospice in Vrijheid in Purmerend. Op zondag 24 november vanaf 10.00 uur gaan ‘De vrienden van Simone’ in Sportschool Better For You Health Center aan de Suze Groenewegstraat sporten ten bate van datzelfde Hospice in Vrijheid. De dag zal vooral in het teken staan van Simone en haar echtgenoot Martin, maar nu al staat vast dat aan het einde van de sportdag het hospice met een flink geldbedrag zal worden genoneerd. “Het is ongelooflijk, zoveel mensen als zich hebben opgegeven. Er doen ongeveer 180 enthousiastelingen mee”, aldus Patrick Meijer, een van de organisatoren.

Dat het volgende week zondag allemaal in de sportschool in Overwhere gaat gebeuren is geen toeval. Simone Thobe was daar immers al enige tijd de grote inspirator achter het Spinnen voor de oudere doelgroep. “Een fantastisch mens, die met alles wat ze in zich had zich inzette. Helaas wisten we al een tijdje dat genezing voor haar er niet in zat. De melanoom kwam terug en de artsen konden niks meer voor Simone doen. Net als haar moeder is ze in het Hospice in Vrijheid overleden. Op de begrafenis waren 325 mensen. Dat zegt voldoende hoe geliefd ze was. We zijn er nog steeds allemaal kapot van. Simone mag gewoon niet vergeten worden en daarom doen we dit”, vertelt Meijer, die het initiatief voor de sportdag samen met Diana Kroes heeft genomen.

Waardige plek
Het ultieme doel van het evenement is om met positiviteit, energie en liefde voor elkaar, geld in te zamelen voor Hospice in Vrijheid. “Een plek waar mensen in de laatste fase van hun leven op een waardige en liefdevolle manier afscheid van hun dierbaren kunnen nemen. Met een vette knipoog naar Marieke Zwart, de hoofdcoördinator van het hospice”, gaat Patrick verder. 

Doneren mag
Zoals gezegd zijn de lessen (RPM/Spinning, Bodypump en LaBlast) op 24 november nagenoeg vol, maar het is altijd mogelijk om zonder deelname te doneren. In dat geval is het zinvol om Patrick Meijer of Diana Kroes te bellen. Hun respectievelijke telefoonnummers zijn 06 55 42 18 81 en 06 30 60 68 31. Desnoods geven ze degenen die geld willen overmaken een Tikkie.

Vrijwilligers aanwezig
Tijdens het sportevenement zijn er vrijwilligers van Hospice in Vrijheid in de sportschool aanwezig om eventueel contant geld in ontvangst te nemen. Ook de zussen en broer van Simone Thobe zijn die dag van de partij. “En Martin, de echtgenoot van Simone, heeft aangegeven zelf mee te gaan sporten. Daar hebben we diep respect voor”, zegt Patrick Meijer tot slot.  

Niet uitgesloten wordt dat ‘De vrienden van Simone’ er een jaarlijks terugkerend sportevenement van maken.

Bron: Rodi – Purmerend Nieuwsblad. Tekst: John Bontje, Foto: Marieke Zwart